در حال بارگذاری ...
با هزینه‌های شخصی علاقه‌مندان و هنرمندان جوان تئاتر

دومین پلاتو و سالن نمایش شهر کاشان به بهره‌برداری می‌رسد

به گزارش تئاتر اصفهان؛ در روز 14 تیر، دومین پلاتو و سالن نمایش شهر کاشان با هزینه های شخصی علاقه‌مندان و هنرمندان جوان تئاتر این شهر به بهره‌برداری می‌رسد. این سالن که به خاطر یک عمر تلاش استاد «بهمن صادق پور» به نام این هنرمند پیشکسوت در عرصه تئاتر کاشان و کشور نامگذاری شده است، دومین سالن تئاتر شهر کاشان است. 

 استاد بهمن صادق پور متولد سال 1333 در تهران است. وی در سال 1350 به دلیل ماموریت پدر به کاشان نقل مکان کرد. در سال 51 با نمایش«تشنه انتقام» فعالیت‌های حرفه‌ای تئاتر را آغاز کرد. مردم شهر کاشان از وی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های تئاتر این شهر نام می‌برند، اما بسیاری از مردم هنوز نمی‌دادند که استاد صادق پور متولد تهران است. از نمایش های ماندگار استاد صادقپور می‌توان به نمایش «آسید کاظم» 1352،  کارگردانی نمایش «گلدونه خانم» در سال 1353 ، «کپر» 1355، کارگردانی نمایش «یاغی» در سال 1355، «بشنو از نی» 1364، «پیر چنگی» در سال 1366، کارگردانی نمایش «پیر چنگی» 1378، «نقل سرخ» در سال 1381، «سعادت لرزان مردمان تیره روز» 1390 و نمایش‌های دیگر که در کاشان و دیگر شهرهای ایران به روی صحنه برده‌است، اشاره کرد. 
پدر نوین تئاتر کاشان
استاد صادق پور با ابراز امیدواری از تاثیر احداث این پلاتو در آینده تئاتر کاشان می‌گوید: «تئاتر نوین کاشان در سال 1351 و با کارشناسی آقای زمان‌پور شکل گرفت. من از اولین شاگردان ایشان بودم و اولین نمایشم را به نام «تشنه انتقام» برای او بازی کردم. در آن زمان حدود 20 سال سن داشتم و دوره آموزشی تئاتر را در کاشان پشت سر گذاشتم. در سال 1350 با نظارت جناب زمان‌پور کلاس‌های آموزشی ما آغاز شد و در خلال برگزاری این کلاس‌ها، برای نمایش ها نیز بازیگر انتخاب می‌کردند. در 3-4 سالی که ما دوره‌های آموزشی را پشت سر می‌گذاشتیم، حدود 500-600 نفر به آن کلاس‌ها مراجعه می‌کردند که این رقم در مقایسه با شهرستان کاشان، نشانگر علاقه جوانان به هنر تئاتر بود. اما از آن تعداد متاسفانه در حال حاضر 5-6 نفر بیشتر در فضای تئاتر ماندگار نشدند، اکثر آن جوانان یا به تهران رفتند و یا به کار دیگر روی آوردند، آن 5-6 نفر نیز به طور مستمر کار تئاتر‌ نمی‌کنند.

‌تئاتر را در کاشان زنده نگاه داشتیم
تئاتر کاشان از اواخر دهه 40 شروع به فعالیت کرد و از آن حالت تعزیه و نمایش‌های آیینی- سنتی به تئاتر مدرن رسید. برخورد مردم کاشان با این پدیده هنری نوظهور در آن زمان چگونه بود؟ صادق پور در پاسخ به این سوال می‌گوید: مردم کاشان عاشق هنر و تئاتر بوده و هستند، اما باید قبول کنیم که این شهرآن وقت‌ها و مردان با گریم، نقش زنان را بازی می‌کردند. بعضی از بازاری‌های اصیل کاشان می‌گفتند که این افراد مطرب هستند و نباید با آنها معامله کنید. اما حالا همان بازاری‌ها و مردم اینقدر به ما احترام می‌گذارند، که شرمنده آنها می‌شویم. این حقیقت است که مردم ما را بزرگ کردند، اما در آن زمان، تئاتر با همان مردم بیگانه بود. در آن زمان وقتی تابلوی خانه فرهنگ شماره یک که مختص برنامه‌های تئاتر بود را سر کوچه نصب می کردیم، صبح که می‌آمدیم می‌دیدیم تابلو را شکسته‌اند و دوباره نصب می‌کردیم و روز بعد نیز این اتفاق رخ می‌داد و ما دوباره تابلو را می‌ساختیم. ما با قناعت کار می‌کردیم و نمایش هایمان حدود 30 تا 50 تماشاگر داشت. این نمایش‌های فاخر بود که بر ذهن مردم تاثیر گذاشت. البته خود مردم کاشان نیز این آمادگی را داشتند که تئاتر را قبول کنند.
وی در ادامه خاطر نشان می‌کند: در 40-50 سال اخیر، فرهنگ، مخاطب و هنرمندان جوان این شهر به جایی رسیده‌اند که در چند وقت پیش و در ماه رمضان وقتی نمایش «شب های شیدایی» اجرا می‌شد، در دو شب پایانی حدود 5هزار نفر برای دیدن نمایش به پارک دانشجو آمدند. در شب‌های دیگر هم این نمایش 1500 تا 2000 نفر مخاطب داشت و این نشان از فرهنگ غنی و علاقه‌مندی مردم به هنر تئاتر دارد.
کار بزرگ جوانان تئاتر کاشان
این پیشکسوت عرصه تئاتر از مرحوم نصرت الله زمانپور، آقای فروزان‌نیا، کیهان خدیوی، سعید حقیقی، محسن خسروی و خانم یمن تاج اشباح و ملیحه نظری به عنوان چهره های تاثیرگذار تئاتر کاشان نام می برد و می افزاید: «ما ماندگار شدیم، ولی به جرات می گویم که در 46 سال کار کردن، نتوانستیم کاری بکنیم که این جوان ها امروز انجام می‌دهند. آنها با هزینه‌های شخصی و بدون کمک دولت، برای علاقه‌مندان سالن نمایش تئاتر را تاسیس کردند، این کار بسیار ارزشمندی است. آنها که نام مرا بر این سالن گذاشته‌اند، مرا شرمنده خود کرده‌اند. من یوسفی بودم که خریدار نداشتم و اولین خریدار من جوانان بی ادعا و هنرمند ‌کاشان بودند. کار آنها بسیار بزرگ بود و در کل کشور قابل تقدیر و تقلید است. حالا شهر کاشان دو سالن تئاتر دارد. خانه تئاتر کاشان که در سال 92 احداث شد، در روند تئاتری این شهر بسیار موثر است و بسیاری از جوانان در کلاس‌های خانه تئاتر آموزش می‌بینند. از همه مهم‌تر، من اخلاق، معنویت و صداقت این جوانان را تحسین می‌کنم. تئاتر، انسان‌ساز است و اگر در هنرمندان تئاتر، تعهد و صداقت وجود نداشته باشد واقعا کارهایشان بی‌ارزش می‌شود. همان طور که مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «تئاتر، منبر است و حتی فراتر از آن و ما امیدواریم از این منبر، علی و دوستدارانش بالا روند، نه معاویه و پیروانش» من در این سال‌ها تلاش کرده‌ام که مانع ورود آدم‌های ناخالص و ناپاک به فضای تئاتر شوم.
 او در پایان اضافه می‌کند: تئاتر یک هنر مقدس است و راستی و درستی را به مردم می‌آموزد. حالا نیز چند جوان‌ عاشق، کار بزرگی کردند و آنقدر کار آنها گسترده و ارزشمند است که به جرات می گویم آینده تئاتر کاشان با این کار و سالن بیمه شد. خیلی از جوانان این شهر با این سالن ها به تئاتر علاقمند می شوند و در تئاتر کاشان اتفاق بسیار بزرگی رخ داده است. خوشحالم که می بینم کارهای ما و هنرمندان پیشکسوت موثر بوده است.

 




نظرات کاربران